I Skorpans uthus har vi Finlands kanske minsta mejeri.
Här tillverkar vi hantverksglass i pytteliten skala. 
En mix av lokal glasstradition, fantastiska råvaror och lite italienska influenser. Smakerna varierar vi efter säsong och känsla.

Glassfabriken

Det är skillnad på glass och glass.
På Skorpan gör vi en italienskinspirerad glass, baserad på ekologisk mjölk från Skutnabba gård.
Vi kokar alla sylter och såser själva för att skapa riktiga smakupplevelser.
Naturligtvis på de bästa råvarorna och utan konstgjorda smaksättare eller färger.

Hantverksglass?

Några kilometer söder om Jakobstad, i byn Skutnabba står glada kor och tuggar klöver. 
På sommaren besöker vi dem några gånger i veckan och hämtar ekologisk gårdsmjölk.
Basen till Skorpans glass är alltså i grunden det gräs som växer här - Så lokalt och naturligt som det bara blir.

Skutnabba gård